onsdag 18 december 2013

Är hon verkligen rektor eller bara anställd bödel?

Vad är det människa dom satt som rektor på mina barn skola egentligen? Hon började i augusti ochhade då att dels se över skolinspektionens anmärkningar och dels att försöka få balans i ekonomin. På föräldramötet tidigare i höst visade hon sej tydligen bara i ca 5min, för när jag kom var hon redan borta. Därefter har hon helt lyst med sin frånvaro, till skillnad från tidigare rektorer vilka jag haft rätt bra kontakt med. Incidenten med misshandeln tidigare, vilken jag blev lovad skulle polisanmälas och att dom skulle återkomma med mer info har bara runnit ut i sanden. Inte ett ord efter det akuta stadiet. Är det ansvar?

I måndags kom ena sonen hem skitförbannad. Han hade nämligen fått veta att dom tre åttorna skulle bli två - direkt efter lovet. Han och några till hade försökt få svar av henne, men hon vägrade prata med dom. Igår fick jag mail av klassföreståndaren, i vilket hon helt tog avstånd från ett brev som skulle ha gått ut till oss föräldrar. Brevet hade lärarna på måndagen blivit lovade att få se, men än idag har dom inte delgetts detta brev från rektorn och nu hävdar hon att hon aldrig lovat detta.

Igår hade TV4-nyheterna varit på skolan, efter det att en elev ringt upp dom. Filma får dom dock inte göra utan tillstånd av rektorn, men hon nekade. Enligt reporten, vilken specialiserat sej på bl.a skolor och jobbat med detta i många år, hade ALDRIG varit med om att bli nekad tidigare. Varför detta agerande?? Som att hon vet om att hon gjort fel ju!!!!

Samma dag kom konsulten som kommunen anlitat för utredning av skolan för ett möte med rektorn - men hon var inte där! Efter telefonsök visade det sej att hon satt på något kontor i stan istället. Varför det??? Om hon kommer med sådana här besked bara några dagar innan skolavslutningen, är det väl hennes förbannade plikt att vara tillgänglig för frågor?

Idag hade en mamma i föräldraföreningen kallat både oss föräldrar och rektor (alternativt hennes chef) till ett akut möte nu ikväll. Barnen hade under dagen haft besök av rektorn som kort informerade, men vägrat svara på några frågor. Att göra större klasser påstår hon skulle vara bättre för dom elever med särskilda behov, som då skulle få stöd i 4-veckorsperioder. Detta är ju helt absurt! Behöver en elev särskilt stöd är det kontinuitet som gäller och inga 4-veckors-fixar.

Sen påstår människan att klassindelningen gjort med pedagogiska förtecken och att lärarna, sjuksyster och kurator varit med i detta. Lärarna protesterar högljutt och har definitivt inte varit del i detta. Några elever gick till kurator och frågade om hon varit med, men hon nekade också. Skolsköterskan var dock inte där, så dom kunde inte få svar, men det innebär att denna "pedagogiska uppdelning" gjorts av rektor själv och eventuellt med skolsköterskans hjälp. Eeeeh??? En elev hade frågat rektor om vad skolsköterskan har med klassindelning att göra. Hon fick då till svar att "Skolsköterskan vet saker om dej som du inte har en aning om!" Alltså... Vad är det för idiot egentligen??? Den stackars flickan hade senare fårgat sin mamma "Vad är det skolsköterskan vet om mej egentligen?"

Om rektor eller hennes chef kom till mötet? Nä, såklart inte!


..X..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar